miércoles, 16 de marzo de 2011

Tsunami mundial.


Japó està en alarma d'una catastrofe nuclear, després de patir un gran Tsunami que ha arrassat amb 10 pobles i milers de persones. Gaddafi, segueix fent de les seves a l'ombra. El frau fiscal augmenta, la pobresa i explotació del 3r món puja, els governs i grans multinacionals ens enganyen, i en Mas va retallant l'estat del Benestar en favor dels més rics. I mentres hi ha aquest panorama encara hi ha gent que no sap qui és en Gaddafi, encara hi ha gent que veu Japó massa lluny per alarmar-se, i encara hi ha gent que malgrat les retallades, no els interessa la politica perque aquest és un tema molt avorrit. I mentres tant tots consumim de Nestle, comprem roba Nike o Made in China i anem a la cantonada amb cotxe. I que fan en els països subdesenvolupats enfront això? res, no hi tenen temps de fer res, ocupen massa temps a fabricar pels països rics i massa temps anant a buscar aigua a 30 km de casa. Però quan tenen 5 minuts lliures no poden enterar-se'n del que els fan ja que a través de les pedres no poden veure el TN ni escoltar la ràdio. I això ens va de perles per seguir fent d'ells maniquis dels països rics.
El tercer món és un tema pendent però ara toca parlar de Japó, aquell país tant llunyà que molts no saben ni situar, i fins on arriba la nostra ignorància?, al món hi som tots i el que passi al Japó és problema nostre, que morin poblacions enteres és alarmant aquí i a la "Xina Popular". Que els materials de l'interior de la terra es desplacin i provoquin un terratrèmol de magnitud 8'9, crec que és un problema de tots, que això provoqui un Tsunami provoqui tal catastrofe i canvi la vida d'un país en una tarda, és cosa absolutament de tots. I bé, per "colmo" aquest Tsunami afecta als reactors de Fukushima i posant en alerta de la radioactivitat, als ciutadans en arees pròximes a la central. Per si fos poc, el temps meteorologic no acompanya, i ahir van tornar a patir un nou terratrèmol de magnitud 6'2 en escala de richter (bastant més inferior). La situació dels reactors a empitjorat i ara es lluita per evitar la gran catastrofe, en que alguns anomenen l'Apocalipsis. 180 persones treballen dins la central en aquest moment per evitar el que ningú voldria veure, exposats a una radiació alta.
I s'acaba d'anunciar la preocupació per l'estat de les piscines de combustible nuclear gastat, a la espera així, com diu, Günther Oettinger, d'una nova catastrofe. Cada hora que passa l'infern és més gran.
Enfront tot això, les autoritats internacionals es qüestionen la seguretat de les seves centrals nuclears.
En tot això només em falta dir un parell o tres de coses: la primera i la més important em porta a qüestionar-me la informació que ens arriba d'aquest fet, està clar que la situació és alarmant però fins a quin punt, només ho saben els que es troben dins la central a hores d'ara. Naoto Kan sembla que no ens vulgui donar una informació del tot transparent, i el que encara em sembla més sorprenent que ens arribi més informació a nosaltres que als pròpis Japonesos de la seva situació, del seu estat d'alarma.
En segon lloc m'agradaria qüestionar l'energia nuclear, si bé és cert que desde principis d'aquesta energia fins ara els accidents han estat puntuals, i la seguretat d'aquestes a augmentat potencialment també és cert que aquestes catastrofes han estat d'una magnitud catastròfica important i que és un material que l'home no pot controlar en la seva plenitud, per tant estem davant d'una "arma de destrucció massiva", entre cometes, feta per l'home però dificil de controlar per aquest en situacions extremes. Així doncs, si que és veritat que Txernobil va ser una de les catastrofes nuclears més importants, però no és comparable amb Fukushima, les diferències són abismals, la primera va ser causa d'un error humà i les mesures de seguretat no eren les que són ara. En contra, Japó contava amb una central molt ben dotada de seguretat i a prova de terratrèmols, però amics meus una vegada més la terra ens ha guanyat la partida i per fer més visible el seu poder ens ha atacat amb una arma que vam autoconstruir. I és així, amb aquesta radioactivitat podem saber el que pateix la terra i l'aigua a mesura que utilitzem els seus recursos, els esgotem, i ofeguem aquest planeta.
Estem en una situació alarmant, així que no pot deixar indiferent a ningú, i que passa? si aquesta gent que veuen massa lluny Japó els diguessin que tenen una central al costat de casa i que demà es produiria un Tsunami, llavors si que ens posariem en alerta?
Gent, estem davant un fet que arrassa amb persones, amb vides, i que a la pot perjudicar encara a moltes més vides, perjudicar a la salut del planeta i a una societat sencera. Alarmem-nos, és problema de tots.

No hay comentarios:

Publicar un comentario